Til denne bruker jeg normalt et halvt noriark, men i dag lager jeg to varianter samtidig. Legg et jevnt lag ris på begge sidene av noriarket, strø ristede sesamfrø på risen på ene siden, og del arket i to halvdeler.
Skjær laks i nigiriskiver, og dekk oversiden av den ene halvdelen med disse skivene. Skjær avokado i skiver, og dekk laksen med avokadoskiver.
Legg den andre halvdelen med nori og ris oppå avokadoen.
Bruk en bambusmatte surret i plastfolie, og press fashion sandwichen sammen. Snu sandwichen, og press fra den siden også.
Bruk en fuktet kniv, og del sandwichen i to halve, og videre i fire kvartdeler. Skjær disse kvartdelene enten rett over, eller skrått for en bit som skiller seg enda mer ut fra de vanlige bitene.
Legg opp på fat, server, og nyt oppmerksomheten!
Din tur!

Begynn
med et noriark, som vanlig med den grove siden opp. (Hvis du skal lage
én fashion sandwich, er det tilstrekkelig med et halvt ark.)

Dekk hele noriarket med sushiris. Pass på at rislaget blir så jevnt som mulig, og at risen ligger helt ut i kantene.

Snu noriarket, og dekk den andre siden også med ris.

Skjær noriarket i fire like deler.

Strø sesamfrø over den ene siden av noriarket.

Snu
halvparten av noriarket så sesamfrøene ligger ned mot fjøla. Ha et lag
fisk på den risen som ikke er strødd med sesamfrø (her har jeg brukt
laks fra Salma).

Her har jeg lagt på et lag med avokado på den ene, og mango på den andre sandwich-underdelen.

Her har jeg lagt toppene på plass, og er klar til å presse sandwichen sammen.

For plassen sin del, kan det være greit å presse én om gangen.

Legg bambusmatten over sandwichen, og press godt ned langs hele lengden.

Press og klem utover.

Løft av bambusmatten, og snu sandwichen.

Press også fra den andre siden.

Del sandwichen i fire like store biter.

Så bestemmer du deg for om du vil lage fashion sandwichene skrå eller rette, og skjærer til slik du vil ha de.

Her er snittene litt lettere å se.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar