Uramaki gir seks biter per rull, og til disse rullene bruker man et halvt noriark, ris nok til å dekke noriarket, og fyll etter egen smak.
Til dagens uramaki har jeg valgt laks, avokado, agurk og sesamfrø. Husk også på at til disse rullene bør du bruke en bambusmatte som er dekket med plastfolie, for å unngå at risen kleber seg i bambusmatten. Se her for å se hvordan du enkelt dekker matten med plastfolie.

Begynn med et halvt noriark. Pass på at den grove siden ligger opp!

Dekk hele den grove siden av noriarket med sushiris. Risen skal helt ut i kantene når man lager uramaki.

For å pynte opp utsiden av rullen litt, kan du ha på sesamfrø eller lodderogn.

Flipp
noriarket rundt, så risen ligger ned. Legg i ønsket fyll. Her har jeg
lagt i en laksestrimle, noen agurkbiter, og noen avokadobåter. Pass på
at avokadoen ligger bak fisken, slik at den ikke sklir unna når du skal
rulle i neste trinn.

Løft
opp bambusmatten fra nederst, og lukk rullen mens du passer på at
innholdet holdes stramt på plass. Hvis du ikke strammer nok, vil rullen
falle fra hverandre når den skal spises.

Sånn ser uramakien ut når den er rullet og formet til.

Løft rullen av bambusmatten, og gjør klar til å skjære den i biter. Uramaki gir seks biter per rull.

Start med å dele rullen i to på midten, fortsett med å dele hver halvdel i tre biter.

Legg opp på fat, og servér!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar