Jeg kjøpte en kiloseske med disse beistene, og det viste seg å være kun 8 reker i denne esken!
eller som mine gjester sa: “Badass-zushi!”For å kunne utnytte rekene best til sushi, er det viktig at de er så rette som mulig i formen. Er de ikke rette, er det bortimot umulig å få til fine nigiribiter. Bøyde tigerreker er du også nesten tvunget til å kutte i småbiter hvis du skal ha de som fyll til makiruller.
Fremgangsmåten er lik den jeg brukte til å tilberede scampi, men her har vi med større reker å gjøre.
Du trenger:
Black tiger prawn
Tynne grillspyd
Kokekar
Vann til å koke opp rekene i
Salt
Dill
Isvann til å avkjøle rekene i

Start
med å tre rekene på spyd, én per spyd holder. Stikk spydet inn rett
foran bakerste benparet under hodet, og sikt midt i kroppen for å unngå å
lage hull i ryggen. Stikk spydet helt gjennom reken, til det kommer ut
ved halen.

Ha isvann klart for rask nedkjøling av rekene.

Kok opp vann med litt salt og dill, og la rekene småkoke noen få minutter i vannet.
Omtrent tre minutter holdt for disse.
Omtrent tre minutter holdt for disse.

Ha rekene i isvann for rask nedkjøling.

Her er begge omgangene med reker ferdig kokt og nedkjølt.
Ta ut spydene ved å vri de rundt samtidig som du drar de ut.
Knekk av hodet, og skrell reken. La de to halefinnene sitte på.
Ta ut spydene ved å vri de rundt samtidig som du drar de ut.
Knekk av hodet, og skrell reken. La de to halefinnene sitte på.

Én reke, ferdig skrelt og klar for å skjæres til.

Begynn med et skrått snitt øverst. Dette vil gi sushien et renere uttrykk når bitene skal serveres.

Sånn skal snittet se ut.

Hold reken i hånden.

Start å skjære langs midten, under reken. Skjær forsiktig, og bruk en skarp og god kniv.

Jobb
kniven lenger og lenger gjennom reken, til du kan kjenne kniven gjennom
ryggen til reken med hånden du holder reken med. Vær forsiktig så du
ikke skjærer hull i ryggen på reken.

Skjær opp reken helt ned til halen.

Når
du er kommet nesten gjennom, vil du merke at kniven slipper litt. Da er
du kommet til hulrommet tarmen ligger i, på toppen av ryggen. Vær
forsiktig så du ikke skjærer hull på tarmen.

Det blir lettere å fullføre snittet hvis du bretter ut reken når du er kommet hit.

Skyll
reken innvendig, ta bort tarmen, og den er klar til å fylles med ris
hvis du skal bruke den til nigiri. Bruk i så fall samme fremgangsmåte
som jeg viser i innlegget om Nigiri med scampi.

Åtte nigiri med tigerreke, eller som mine gjester sa: «Badass-zushi!».
Disse er så store at de med fordel kan skjæres over midt på ryggen.
(sitronbitene på midten er skjært opp av én skive fra en passe stor sitron!).
Disse er så store at de med fordel kan skjæres over midt på ryggen.
(sitronbitene på midten er skjært opp av én skive fra en passe stor sitron!).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar