mandag 24. oktober 2016

Tilberedning av svarte tigerreker til sushi

Black Tiger Prawn, eller svarte tigerreker på norsk, er bokstavelig talt en kjempe av en reke, og gjør seg veldig godt til sushi.
Jeg kjøpte en kiloseske med disse beistene, og det viste seg å være kun 8 reker i denne esken!
eller som mine gjester sa: “Badass-zushi!”
For å kunne utnytte rekene best til sushi, er det viktig at de er så rette som mulig i formen. Er de ikke rette, er det bortimot umulig å få til fine nigiribiter. Bøyde tigerreker er du også nesten tvunget til å kutte i småbiter hvis du skal ha de som fyll til makiruller.
Fremgangsmåten er lik den jeg brukte til å tilberede scampi, men her har vi med større reker å gjøre.
Du trenger:
Black tiger prawn
Tynne grillspyd
Kokekar
Vann til å koke opp rekene i
Salt
Dill
Isvann til å avkjøle rekene i

Photo 28.07.13 15 45 52
Start med å tre rekene på spyd, én per spyd holder. Stikk spydet inn rett foran bakerste benparet under hodet, og sikt midt i kroppen for å unngå å lage hull i ryggen. Stikk spydet helt gjennom reken, til det kommer ut ved halen.
Photo 28.07.13 15 46 16
Ha isvann klart for rask nedkjøling av rekene.
Photo 28.07.13 15 48 32
Kok opp vann med litt salt og dill, og la rekene småkoke noen få minutter i vannet.
Omtrent tre minutter holdt for disse.
Photo 28.07.13 15 52 17
Ha rekene i isvann for rask nedkjøling.
Photo 28.07.13 16 25 20
Her er begge omgangene med reker ferdig kokt og nedkjølt.
Ta ut spydene ved å vri de rundt samtidig som du drar de ut.
Knekk av hodet, og skrell reken. La de to halefinnene sitte på.
Photo 28.07.13 17 29 44
Én reke, ferdig skrelt og klar for å skjæres til.
Photo 28.07.13 17 29 58
Begynn med et skrått snitt øverst. Dette vil gi sushien et renere uttrykk når bitene skal serveres.
Photo 28.07.13 17 30 05
Sånn skal snittet se ut.
Photo 28.07.13 17 30 19
Hold reken i hånden.
Photo 28.07.13 17 30 26
Start å skjære langs midten, under reken. Skjær forsiktig, og bruk en skarp og god kniv.
Photo 28.07.13 17 30 30
Jobb kniven lenger og lenger gjennom reken, til du kan kjenne kniven gjennom ryggen til reken med hånden du holder reken med. Vær forsiktig så du ikke skjærer hull i ryggen på reken.
Photo 28.07.13 17 30 55
Skjær opp reken helt ned til halen.
Photo 28.07.13 17 31 28
Når du er kommet nesten gjennom, vil du merke at kniven slipper litt. Da er du kommet til hulrommet tarmen ligger i, på toppen av ryggen. Vær forsiktig så du ikke skjærer hull på tarmen.
Photo 28.07.13 17 31 38
Det blir lettere å fullføre snittet hvis du bretter ut reken når du er kommet hit.
Photo 28.07.13 17 32 13
Skyll reken innvendig, ta bort tarmen, og den er klar til å fylles med ris hvis du skal bruke den til nigiri. Bruk i så fall samme fremgangsmåte som jeg viser i innlegget om Nigiri med scampi.
Photo 28.07.13 20 57 14
Åtte nigiri med tigerreke, eller som mine gjester sa: «Badass-zushi!».
Disse er så store at de med fordel kan skjæres over midt på ryggen.
(sitronbitene på midten er skjært opp av én skive fra en passe stor sitron!).
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...