mandag 24. oktober 2016

Kazari Sushi

Hvis du virkelig vil imponere med hjemmelaget sushi, så skal du lære deg å lage Kazari sushi. Kazari betyr dekorert, og disse rullene ser virkelig avansert ut med sine mønster. Det finnes et vell av varianter av denne, jeg har sett eksempler rundt om på nettet med rullet portrett av president Obama, med teddybjørner, og med andre mer tradisjonelle japanske tegninger.
Den jeg tenker å vise i dag, er den mønstrede, firkantede rullen jeg har i toppbanneret her på bloggen. Den ser veldig avansert ut, men er enkel når du vet hvordan du skal gå frem.
Du trenger en del greier for å få til en slik en:
3 Noriark
Sushiris
Lodderogn (helst 2 farger, til å sette farge på risen – du kan også bruke sesamfrø)
Én strimle fyll til å ha i midten (for eksempel laks, tunfisk, tamagoyaki, kongekrabbe)
Bambusmatte

DSC_1785
Start med å dele det første noriarket, omtrent som på bildet.

DSC_1786
Ha risen du skal fargelegge i to skåler.

DSC_1788
Bland i risen det du tenker å farge den med, her har jeg brukt gul og rød lodderogn.

DSC_1789
Bland rogna godt ut i risen, og husk at dette i utgangspunktet bare er for fargen sin del.

DSC_1790
Legg den minste noridelen på bambusmatten.

DSC_1791
Ha en liten stripe hvit ris i den første rullen. Prøv å få til en liten topp langs midten.

DSC_1792
Rull den sammen, og legg til side.

DSC_1793
Ta frem neste noridel.

DSC_1794
Ha farget ris på denne, legg risen tynt og jevnt utover. Husk å levne en liten stripe øverst, til å lukke rullen med.

DSC_1795
Legg den første rullen i den andre, før du ruller den.

DSC_1796
Lukk den andre rullen, og legg til side.

DSC_1797
Finn frem et helt noriark, og legg det på bambusmatten.

DSC_1798
Ha ris med den andre fargen i denne, i et relativt tynt, jevnt lag.

DSC_1799
Legg rullen fra siste trinn på risen i denne, og lukk rullen.

DSC_1800
Du har nå en trippelrull! Pass på å få rullen så rund som mulig!

DSC_1801
Legg rullen på skjærebrettet.

DSC_1802
Del rullen i to, på langs. Pass på å skjære midt i rullen! Bruk en skarp, ren og fuktet kniv!

DSC_1803
Ferdig skjært i ene retningen.

DSC_1804
Snu halvdelene, og del én gang til, sånn at du har delt rullen i fire.

DSC_1806
Legg et nytt noriark på bambusmatten, og hold den i ene hånden din.

DSC_1808
Legg den ene halve rullen på arket, pass på at delene ligger «rygg-mot-rygg».

DSC_1809
Legg fyllet ditt i midten, i det sporet som blir mellom kvartrullene.

DSC_1811
Legg på neste kvartrull, igjen «rygg-mot-rygg», mot fyllet.

DSC_1813
Legg på siste kvartrull.

DSC_1814
Brett noriarket opp langs sidene på kvartrullene, klem og press sammen så fast du klarer.

DSC_1816
Brett noriarket inn over toppen, først fra den ene siden.

DSC_1817
Løft bort bambusmatten fra den første siden.

DSC_1818
Og gjenta fra den andre siden.

DSC_1821
Hvis noriarket ikke forsegler med en gang, kan du fukte den siste fliken med litt kaldt vann.

DSC_1822
Legg Kazarirullen på skjærebrettet.

DSC_1823
Skjær opp rullen. Denne er større enn en futomaki, så skjær i tynnere skiver enn du gjør med vanlige ruller.
Bruk en skarp, ren og fuktet kniv.

DSC_1825
Her er hele rullen skåret opp, klar for å legges på serveringsfat.
DSC_1826
Det ble ti biter av denne, og de ble i største laget selv for meg (spesielt mot slutten av måltidet), så skjær de gjerne enda tynnere!

DSC_1828
Her er rullene pyntet med litt ørretrogn, dill, og rødløk – klar til servering!

DSC_1829
Spiselige, små kunstverk! Lett, ikke sant?

Din tur, Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...