mandag 24. oktober 2016

Hosomaki med agurk

Hosomaki er de enkleste, tynne makirullene. Siden de er så tynne, lages de ofte med kun én hovedingrediens.
Til disse trenger du et halvt noriark, sushiris, og tynne strimler av ingrediensen du vil bruke.

DSC_1911
Begynn med å brette noriarket på midten, og skjær eller klipp langs bretten.

DSC_1912
Ha et tynt lag sushiris på den grove siden av noriarket. La omtrent en centimeter av arket være uten ris. Det vil hjelpe deg å lukke rullen når du skal rulle den.

DSC_1913
Legg et par agurkstrimler midt på risen.

DSC_1914
Mange like majones i rullene sine. Jeg fant en variant med wasabi i, og fant at jeg ville teste den i denne hosomakien.

DSC_1915
Rull over, og pass på å holde innholdet godt på plass mens du strammer til og lukker rullen.

DSC_1916
Hosomakien ferdig rullet.

DSC_1918
Løft rullen av bambusmatten, fukt en skarp kniv, og del opp rullen. En hosomaki gir seks sushibiter. Start med å dele den på midten, og del hver halvdel i tre deler.

DSC_1919
Første halvdel delt i tre.

DSC_1920
Hele rullen delt opp i biter, og klar til å legges opp på fat for servering.

DSC_1922
Hosomaki med agurk og wasabimajones!

DSC_1924
Seks letthåndterlige biter hosomaki.

Din tur, lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...