mandag 24. oktober 2016

Regnbuerull med Laks og Torsk (grillet).

Regnbuerullen er en spennende kombinasjon av makirull og nigiri, i og med at man starter med en uramaki, og legger et lag fisk utenpå rullen før man skjærer den i sushibiter. Som med alle andre makiruller, kan man velge og vrake i det man måtte foretrekke til fyll. Jo flere farger man har å legge utenpå, desto mer appetittelig blir bitene.
Skiver av laks, tunfisk, avokado, torsk, og kveite gjør seg veldig godt utenpå rullen. Denne gangen brukte jeg kun laks og torsk, og grillet dem for å prøve en litt annen vri. Inni rullen hadde jeg tamagoyaki, agurk, avokado og vårløk. I tillegg til fyllet trenger du et halvt noriark, bambusmatte kledd i plastfolie, plastfolie til å legge over rullen for å klemme toppingen på, og en skarp kniv.
Bitene ble kjempegode, og slik gjør man det:

DSC_1960
Begynn som om du skal lage en uramaki. Dekk den grove siden av et noriark med sushiris.

DSC_1961
Snu noriarket, og legg på fyllet. Her har jeg lagt på tamagoyaki og agurk.

DSC_1962
Her har jeg lagt til avokado og vårløk. Rull og forsegl rullen.

DSC_1963
Legg på skiver av fisk og avokado nedover hele rullen. Her har jeg kun brukt torsk og laks.

DSC_1964
Legg på litt plastfolie, og bruk bambusmatten til å klemme toppingen fast i rullen.

DSC_1965
Ta av bambusmatten, og skjær rullen i åtte biter, mens plastfolien ennå holder toppingen på plass.

DSC_1966
Her har jeg skjært rullen i biter, la plasten ligge mens du klemmer til én gang til med bambusmatten.

DSC_1967
En siste runde med forming av rullen.

DSC_1968
Regnbuerullen klar til å legges på fat – eller videre tilberedning..

DSC_1969
Denne gangen ville jeg prøve å grille toppingen. Det har jeg gjort med gassbrenner. Nå er min regnbuerull klar til å legges på fat for servering. 

DSC_1971
Åtte biter regnbuerull, vel bekomme!

DSC_1972
DSC_1974
Ferdig regnbuerull!

Din tur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...