mandag 24. oktober 2016

Gunkan med ørretrogn

Gunkan, ofte kalt Gunkan maki, er egentlig en Nigiri, med en strimle nori rundt. Norien gir en mulighet til å ha på andre toppinger enn fiskeskiver på Nigirien, som for eksempel rogn fra laks, ørret, eller kråkebolle.
Gunkan er oppkalt etter, og formet som, japanske krigsskip. De gir et annerledes inntrykk på fatet, og en frisk smakssensasjon, spesielt med litt større rogn som eksploderer i munnen når du tygger på dem.
De er enklere å lage sushi enn det ser ut som, du trenger:
  • sushiris
  • noriark
  • fyll
  • saks for å klippe norien i strimler
  • liten skje for å legge på fyllet

Strimler av Nori. 3 – 4 cm brede. Legg de med den ru overflaten opp.

Ta en liten ball med ris, klem den til så den blir litt oval og flat.

Legg risballen på noristrimlen.


Rull noriarket rundt risballen, og fest med en dråpe vann.

Klem risen til så Gunkan står godt, og overflaten er sånn passe flat.

Fyll opp med favorittfyllet dit. Her har jeg brukt ørretrogn.

Gunkan med ørretrogn, klar for servering.


En annerledes, enkel, og veldig smakfull sushibit!

Så var det din tur igjen, lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...