Det neste du trenger er skiver av laks. Jeg bruker laks fra Salma, norsk oppdrettslaks som er garantert fri for parasitter, og kan brukes rett fra pakken. Til Nigiri anbefaler jeg å bruke Belly loin, eller bukfiléten på norsk, med den er det lettere å få til fine, jevne lakseskiver med stripene i én retning. Dermed blir Nigiribitene enklere å få like av utseende, og presentasjon er viktig. Se hvordan du skal skjære laksen her.
bestille sushi i oslo , sushi take away i oslo område.
Ta en liten ball med ris, ikke mer enn en munnfull.
Klem til risen, form den til en liten avlang bit, med flat underside.
Pass
på at du ikke klemmer risen for hardt sammen. Den skal være fast, men
ikke for kompakt. Når den ser noenlunde slik ut, er du klar til å legge
på en lakseskive.
Legg på en skive laks. Om du liker det, legg en liten stripe wasabi på undersiden av laksen.
Klem til, så laksen sitter litt bedre fast på risballen. Stryk laksen mot risballen fra øverst, og nedover sidene.
Sånn. To Nigiri med laks, klar for servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar