Nøkkelordet er hand, for her trenger du ikke bambusmatte for å rulle den, og du trenger heller ikke bry deg med spisepinner. Du både ruller og spiser denne med hendene.
Denne sushibiten er stor! Mengdemessig er dette på størrelse med en hel makirull.
Jeg bruker et halvt noriark, til både temaki og vanlige maki, og hele ark til futomaki og andre spesielle maki.

Begynn med å legge et halvt noriark på fjølen. Pass på at den grove siden er opp.

Legg
et lag med ris på halve arket, helt ut i kantene. Legg også noen
riskorn i nederste høyre hjørne. Disse siste riskornene bruker vi til å
feste arket til slutt.

Lag
en fordypning i risen, fra øverst til venstre, og diagonalt mot midten.
Hvis du liker chilimajones eller lignende i sushien din, er dette et
fint sted å legge det.

Tid for fyll. Jeg begynner med avokado, og legger det på innerste halvdel av risen.

Jeg fortsetter med agurk. Denne har jeg kuttet i finere strimler enn jeg gjør til makiruller.

Her har jeg lagt på et par biter med laks. Disse er skåret som til nigiri. Se eget innlegg om skjæring av laks.

Nå
er det tid for å rulle kremmerhuset. Jeg begynner med å løfte opp
nederste venstre hjørne, og ruller det over fyllet. Pass på å holde
fyllet på plass med en finger mens du ruller.

Rull
så tett du klarer, uten å miste fyllet ut av kremmerhuset. Når du når
toppen, vri rulleretningen nitti grader ned mot høyre.

Når
du har kommet helt rundt som dette, er du ferdig med den vanskeligste
delen av rullingen. Herfra er det bare å løfte nederste høyre hjørne
opp, stramme til og klemme fast hjørnet med riskornene.

Og vips er Temaki-sushien ferdig, og klar for å legges på serveringsfatet.


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar