mandag 24. oktober 2016

Temaki sushi - handrull - nori - temaki

Temaki. Ordet betyr direkte oversatt handrull, og dette er en av de bitene som tiltrekker seg oppmerksomhet på serveringsfatet.
Nøkkelordet er hand, for her trenger du ikke bambusmatte for å rulle den, og du trenger heller ikke bry deg med spisepinner. Du både ruller og spiser denne med hendene.
Denne sushibiten er stor! Mengdemessig er dette på størrelse med en hel makirull.
Jeg bruker et halvt noriark, til både temaki og vanlige maki, og hele ark til futomaki og andre spesielle maki.
20130416-132450.jpg
Begynn med å legge et halvt noriark på fjølen. Pass på at den grove siden er opp.
20130416-132649.jpg
Legg et lag med ris på halve arket, helt ut i kantene. Legg også noen riskorn i nederste høyre hjørne. Disse siste riskornene bruker vi til å feste arket til slutt.
20130416-132745.jpg
Lag en fordypning i risen, fra øverst til venstre, og diagonalt mot midten. Hvis du liker chilimajones eller lignende i sushien din, er dette et fint sted å legge det.
20130416-132813.jpg
Tid for fyll. Jeg begynner med avokado, og legger det på innerste halvdel av risen.
20130416-132839.jpg
Jeg fortsetter med agurk. Denne har jeg kuttet i finere strimler enn jeg gjør til makiruller.
20130416-132905.jpg
Her har jeg lagt på et par biter med laks. Disse er skåret som til nigiri. Se eget innlegg om skjæring av laks.
20130416-132926.jpg
Nå er det tid for å rulle kremmerhuset. Jeg begynner med å løfte opp nederste venstre hjørne, og ruller det over fyllet. Pass på å holde fyllet på plass med en finger mens du ruller.
20130416-132946.jpg
Rull så tett du klarer, uten å miste fyllet ut av kremmerhuset. Når du når toppen, vri rulleretningen nitti grader ned mot høyre.
20130416-133010.jpg
Når du har kommet helt rundt som dette, er du ferdig med den vanskeligste delen av rullingen. Herfra er det bare å løfte nederste høyre hjørne opp, stramme til og klemme fast hjørnet med riskornene.
20130416-133048.jpg
Og vips er Temaki-sushien ferdig, og klar for å legges på serveringsfatet.
20130416-133116.jpg
20130416-133213.jpg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...