Her oppe i nord finner jeg Blue Dragon Sushi Rice i 500 grams poser. Den fungerer helt fint. Oppskriften på siden av posen er satt opp for halve posen, jeg pleier å bruke hele posen når jeg skal koke ris til sushi.
Du trenger følgende for å koke sushiris:
- 500 g sushiris
- 8 dl vann
- 1 dl ferdigblandet sushieddik
- kokekar med lokk
- dørslag
- sleiv
Tøm risen i dørslaget, ha den i kokekaret, og skyll godt under rennende vann. Dette gjør vi for å skylle bort stivelsen i risen. Risen er ferdig skylt når vannet er klart.

Én pose ris klar til å skylles under rennende vann.

Vannet før skylling.

Risen skylles under rennende vann.

Vannet etter første skylling.

Vannet etter flere omganger med skylling. Her sier vi oss fornøyd.

Sånn ser risen ut etter siste skylling. Nå skal den stå i kaldt vann i 20 minutter.

Tøm ut vannet risen har ligget i, og fyll opp 8 dl kaldt vann. Sett på lokket og kok opp.

Når risen har småkokt i omtrent 12 minutter ser den slik ut. Slå av varmen, og la risen hvile under lokk i cirka 15 minutter.

Vend risen med en sleiv. Behandle risen forsiktig og med respekt, så unngår du å ende opp med grøt.

Bland inn 1 desiliter med ferdig sushieddik. Litt om gangen.

Bruk sleiva til å lage spor i risen, for å fordele sushieddiken så jevnt som mulig.

Ferdig sushiris, klar til å lage Nigiri, Maki, og andre nydelige sushivarianter!
Din tur! Lykke til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar