Antall porsjoner .4
Over 60 min
Legg sushibitene på et fat og server med lakserogn over.
Oslo Sushi - Sushi take away i Oslo
Ingredienser
100 g reker, med skall3 ss krabbekjøtt
1 ts sukker
0,2 ts salt
0,5 ss riseddik
0,6 dl sushiris
0,8 dl vann
1 ss majones
0,5 ts chilisaus
2 stk asparges
3 ss isbergsalat
2 ss vårløk
1 ark noritang
1 ss lakserogn
bambusmatte
Framgangsmåte
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Rens rekene.
- Bland krabbekjøttet med majones og chilisaus.
- Forvell asparges.
- Finsnitt isbergsalat og vårløk.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.
- Fordel reker, krabbemajones, asparges, isbergsalat og vårløk langs den nederste kanten.
- Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.
- Skjær rullen i 12-16 biter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar