Til en futomakirull bruker man et helt noriark, i motsetning til de mindre makirullene hvor et halvt ark er tilstrekkelig. Ha en bolle med kaldt vann tilgjengelig, til å fukte hendene med underveis, slik at ikke risen kleber seg fast i hendene dine.
Til dagens rull har jeg valgt ingredienser jeg tilfeldigvis hadde for hånden, siden det ikke akkurat var planlagt god tid i forveien;
Nori, ris, laks, avokado, agurk, og hjemmelaget majones med en thailandsk rød karriblanding.

Start
med et noriark, pass på at den grove siden ligger opp – og at linjene i
arket blir liggende i samme retning som du senere skal rulle.

Legg
på et lag med ris. Pass på å ikke trykke risen for hardt utover, men
spre det jevnt og forsiktig. La det være et felt på 1-1,5 cm uten ris.
Dette bruker vi til å feste rullen til slutt.

Legg på ingrediensene. Jeg begynner med laks.

Fortsetter med avokado. Pass på å legge avokadoskivene bak fisken, for å hindre at bitene sklir unna når du skal lukke rullen!

Her
har jag lagt til noen agurkstaver, disse kan gjerne være både tykkere
og lengre, men man bruker det man har! (disse bitene var rester etter at
jeg hadde laget narutorull av agurken!).

Om
man liker majones til sushien sin, er futomaki en fin bit å krydre
litt. Her har jeg brukt hjemmelaget majones, krydret med thailandsk rød
karripasta.

Når
du er fornøyd med innholdet i rullen er det på tide å lukke den. Ta tak
i bambusmatten, og løft opp bak med tomlene mens du holder fyllet på
plass med de andre fingrene. Jeg bruker normalt begge hendene til dette,
men for å få bilde av prosessen måtte jeg bruke den ene hånden på
kameraet.

Rull til bakkanten møter risen, og stram den godt rundt fyllet. Pass på så ikke avokadoen spretter ut på sidene av rullen.

Løft
opp enden på bambusmatten, og fullfør rullen. For å være sikker på at
norien fester seg, kan det være greit å fukte den med litt rent vann før
du fullfører runden.

Løft av bambusmatten, og sjekk at norikanten har festet seg til rullen.

Legg
bambusmatten over rullen, og form til ønsket form. Jeg har plukket opp
mye av min sushi fra appen Teach Me Sushi. Jake der er av firkantskolen,
og dermed er også jeg av firkantskolen, og former mine ruller
firkantig. Hold rullen i et fast grep, og form til. Pass igjen på at
ikke avokadoen spretter ut fra siden.

Bruk håndbaken, og klem fyllet inn i rullen på begge sidene.

Løft
av bambusmatten, og gjør klar til å skjære opp rullen i passe biter.
Futomaki er en stor rull, og blir oftest delt i åtte biter.

Bruk en fuktet, skarp kniv. Del rullen i to på midten, så hver halvdel i to kvarte.

Og fullfør med å dele hver kvarte i åttendedeler.

Legg opp på fat, og servér
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar