mandag 24. oktober 2016

Futomaki

Futomaki er en stor makirull, og kan fylles med alle mulige godsaker! Eksempler på fyll til denne er laks, krabbe, reke, spekeskinke, salat, vårløk, avokado, agurk.
Til en futomakirull bruker man et helt noriark, i motsetning til de mindre makirullene hvor et halvt ark er tilstrekkelig. Ha en bolle med kaldt vann tilgjengelig, til å fukte hendene med underveis, slik at ikke risen kleber seg fast i hendene dine.
Til dagens rull har jeg valgt ingredienser jeg tilfeldigvis hadde for hånden, siden det ikke akkurat var planlagt god tid i forveien;
Nori, ris, laks, avokado, agurk, og hjemmelaget majones med en thailandsk rød karriblanding.

Photo 10.06.13 21 24 44
Start med et noriark, pass på at den grove siden ligger opp – og at linjene i arket blir liggende i samme retning som du senere skal rulle.
Legg på et lag med ris. Pass på å ikke trykke risen for hardt utover, men spre det jevnt og forsiktig. La det være et felt på 1-1,5 cm uten ris. Dette bruker vi til å feste rullen til slutt.
Legg på et lag med ris. Pass på å ikke trykke risen for hardt utover, men spre det jevnt og forsiktig. La det være et felt på 1-1,5 cm uten ris. Dette bruker vi til å feste rullen til slutt.
Photo 10.06.13 20 48 43
Legg på ingrediensene. Jeg begynner med laks.
Photo 10.06.13 20 49 29
Fortsetter med avokado. Pass på å legge avokadoskivene bak fisken, for å hindre at bitene sklir unna når du skal lukke rullen!
Photo 10.06.13 20 50 04
Her har jag lagt til noen agurkstaver, disse kan gjerne være både tykkere og lengre, men man bruker det man har! (disse bitene var rester etter at jeg hadde laget narutorull av agurken!).
Photo 10.06.13 20 50 58
Om man liker majones til sushien sin, er futomaki en fin bit å krydre litt. Her har jeg brukt hjemmelaget majones, krydret med thailandsk rød karripasta.
Photo 10.06.13 20 51 13
Når du er fornøyd med innholdet i rullen er det på tide å lukke den. Ta tak i bambusmatten, og løft opp bak med tomlene mens du holder fyllet på plass med de andre fingrene. Jeg bruker normalt begge hendene til dette, men for å få bilde av prosessen måtte jeg bruke den ene hånden på kameraet.
Photo 10.06.13 20 51 23
Rull til bakkanten møter risen, og stram den godt rundt fyllet. Pass på så ikke avokadoen spretter ut på sidene av rullen.
Photo 10.06.13 20 51 43
Løft opp enden på bambusmatten, og fullfør rullen. For å være sikker på at norien fester seg, kan det være greit å fukte den med litt rent vann før du fullfører runden.
Photo 10.06.13 20 52 46
Løft av bambusmatten, og sjekk at norikanten har festet seg til rullen.
Photo 10.06.13 20 53 00
Legg bambusmatten over rullen, og form til ønsket form. Jeg har plukket opp mye av min sushi fra appen Teach Me Sushi. Jake der er av firkantskolen, og dermed er også jeg av firkantskolen, og former mine ruller firkantig. Hold rullen i et fast grep, og form til. Pass igjen på at ikke avokadoen spretter ut fra siden. 
Photo 10.06.13 20 53 16
Bruk håndbaken, og klem fyllet inn i rullen på begge sidene.
Photo 10.06.13 20 53 46
Løft av bambusmatten, og gjør klar til å skjære opp rullen i passe biter. Futomaki er en stor rull, og blir oftest delt i åtte biter.
Photo 10.06.13 20 54 25
Bruk en fuktet, skarp kniv. Del rullen i to på midten, så hver halvdel i to kvarte.
Photo 10.06.13 20 54 45
Og fullfør med å dele hver kvarte i åttendedeler.
Photo 10.06.13 20 56 01

Legg opp på fat, og servér

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...