mandag 24. oktober 2016

Nigiri med grillet laks

Hvem har sagt at all fisk i sushi må være rå? Det skal sies at jeg personlig foretrekker laksen rå, for jeg elsker den rene smaken av den som den er. Men, jeg vet at ikke alle er like glade i rå fisk som jeg er. Og så kan det jo også være greit å variere smakene litt. Inspirasjonen til denne biten har jeg fått av Yosuke, en japansk internettvenn av meg, som anbefalte meg å prøve det!
Til å lage nigiri med grillet laks trenger du en porsjon med sushiris, laks skåret i nigiriskiver, en stekepanne (eller annet ildfast underlag), en gassbrenner, sitron og salt.
Følg samme fremgangsmåte som nigiri med laks, fortsett så som på bildene under.

Legg nigiribitene du vil grille i en stekepanne (eller annet ildfast underlag!).
Legg nigiribitene du vil grille i en stekepanne (eller annet ildfast underlag!).

Grill lakseskivene med gassbrenner. Vær forsiktig så du ikke svir laksen og risen (eller inventaret på kjøkkenet!).
Grill lakseskivene med gassbrenner. Vær forsiktig så du ikke svir laksen og risen (eller inventaret på kjøkkenet!).

Anrett på fat, og klem litt sitron over laksen.
Anrett på fat, og klem litt sitron over laksen.

Kvern over litt salt, og servér!
Kvern over litt salt, og servér!

DSC_1835
Litt lettere grillet utgave. Ser straks litt bedre ut!

DSC_1838
Et par Nigiri med Grillet Laks! Nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...