mandag 24. oktober 2016

Noriark - Grunnleggende, nori

Noriark er tørket og presset tang, og er en viktig ingrediens i mange sushibiter.
Norien kan brukes både til å rulle ulike former for maki, og som garnityr eller pynt både på bitene og fatet.
Når du tar noriarket ut av pakken vil du se at arket er glatt på den ene siden, og ru på den andre siden. I tillegg er det linjer i arket.
Som hovedregel legges risen på den ru siden av arket, og linjene skal gå vertikalt på arket når det ligger foran deg.
Til de fleste rullene er det tilstrekkelig med et halvt ark, ett unntak er futomaki hvor man bruker et helt ark.
Mer om nori kommer i innlegg om de ulike rullene.


20130515-105105.jpg
20130515-105129.jpg
20130515-105147.jpg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...