mandag 24. oktober 2016

Nigiri med scampi

Nigiri med scampi hører med på enhver sushitallerken, spør du meg. Det er noe med å ha litt forskjellige smaks- og teksturopplevelser å veksle mellom, og skalldyr er alltid godt!
Begynn med å forberede rekene, se innlegget om tilberedning. Ikke kjøp kokte scampi, de er vanskelige å få til fine Nigiri av. Og det er slett ikke vanskelig å få til rette scampi når du vet hvordan du skal koke de selv.
Når man lager Nigiri med reker, gjør man det omvendt av Nigiri med laks eller andre ingredienser du legger oppå. Her tar du en tilberedt reke, åpner den og legger den i hånden, fyller den opp med ris, og former den til.
Ta reken i hånden, og åpne den.
Ta reken i hånden, og åpne den. Liker du wasabi i bitene, så stryker du på litt wasabi nå.
Ta en liten ball med ris, klem den til litt i den andre hånden, før du legger den i reken.
Ta en liten ball med ris, klem den til litt i den andre hånden, før du legger den i reken.
Klem til risballen så den fyller opp reken, og gjør undersiden flat.
Klem til risballen så den fyller opp reken, og gjør undersiden flat.
Snu nigirien, og fortsett å forme den til.
Snu nigirien, og fortsett å forme den til.
Form Nigirien ved å stryke og klemme fra ryggen og nedover sidene.
Form Nigirien ved å stryke og klemme fra ryggen og nedover sidene.
Ferdige Nigiri med scampi.
Ferdige Nigiri med scampi.
Størrelsen skal være sånn at du kan ta hele biten i én omgang. Det gjelder i grunnen alt av sushi, med et hederlig unntak i Temaki. Tenk på det ved servering, slik at en som tar små munnfuller får de mindre bitene, mens en som kan ta større munnfuller får de større bitene.
Din tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...