Begynn med å forberede rekene, se innlegget om tilberedning. Ikke kjøp kokte scampi, de er vanskelige å få til fine Nigiri av. Og det er slett ikke vanskelig å få til rette scampi når du vet hvordan du skal koke de selv.
Når man lager Nigiri med reker, gjør man det omvendt av Nigiri med laks eller andre ingredienser du legger oppå. Her tar du en tilberedt reke, åpner den og legger den i hånden, fyller den opp med ris, og former den til.

Ta reken i hånden, og åpne den. Liker du wasabi i bitene, så stryker du på litt wasabi nå.

Ta en liten ball med ris, klem den til litt i den andre hånden, før du legger den i reken.

Klem til risballen så den fyller opp reken, og gjør undersiden flat.

Snu nigirien, og fortsett å forme den til.

Form Nigirien ved å stryke og klemme fra ryggen og nedover sidene.

Ferdige Nigiri med scampi.
Din tur!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar