For å lage sashimi trenger du en fiskefilét. Jeg har i dag valgt laks fra Salma, en belly loin siden jeg skal lage både Nigiri og Maki i tillegg til sashimien. Belly loin er bukstykket av laksefiléten, og er den delen av laksen jeg finner å være best til nigiri.

Salmalaks. Belly loin, eller bukfilét på norsk. Ypperlig til sushi generelt, og Nigiri spesielt.

Ut av pakken, skinnsiden opp. Dette er veien den skal ligge når du skjærer biter til sashimi og maki.

Her
har jeg skjært av et stykke til maki, og fortsetter med å ta bort det
litt grå feltet langs med skinnsiden. Det skal jo se fint ut også!

Her
har jeg skjært av ganske mye til Nigiri, og er klar til å ta det første
kuttet til Sashimi. Skjær rette skiver, 5-10mm tykke.

Første sashimibiten.

Noen til!

Ferdig skjært, nå gjenstår bare å legge de opp på fat for servering.

Sashimi av laks, med sushiris, wasabi, syltet ingefær, soyasaus, gressløk og sesamfrø.
Klar til servering! Din tur!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar