mandag 24. oktober 2016

Sashimi av laks

Sashimi. Fisk i sin enkleste, og for mange, beste form. Sashimi kan tilberedes på et utall forskjellige måter, og med et hav av hovedingredienser å velge fra, bokstavelig talt, er jeg sikker på at man kan spise det hver dag og aldri være nødt til å spise det samme om igjen! I tillegg til fisken serveres sashimi gjerne med ris, salat, og med en ponzu- eller soyasaus.
For å lage sashimi trenger du en fiskefilét. Jeg har i dag valgt laks fra Salma, en belly loin siden jeg skal lage både Nigiri og Maki i tillegg til sashimien. Belly loin er bukstykket av laksefiléten, og er den delen av laksen jeg finner å være best til nigiri.
Salma, Belly loin.
Salmalaks. Belly loin, eller bukfilét på norsk. Ypperlig til sushi generelt, og Nigiri spesielt.
Ut av pakken, skinnsiden opp. Dette er veien den skal ligge når du skjærer biter til sashimi og maki.
Ut av pakken, skinnsiden opp. Dette er veien den skal ligge når du skjærer biter til sashimi og maki.
Her har jeg skjært av et stykke til maki, og fortsetter med å ta bort det litt grå feltet langs med skinnsiden. Det skal jo se fint ut også! :-)
Her har jeg skjært av et stykke til maki, og fortsetter med å ta bort det litt grå feltet langs med skinnsiden. Det skal jo se fint ut også!

Her har jeg skjært av ganske mye til Nigiri, og er klar til å ta det første kuttet til Sashimi. Skjær rette skiver, 5-10mm tykke.
Her har jeg skjært av ganske mye til Nigiri, og er klar til å ta det første kuttet til Sashimi. Skjær rette skiver, 5-10mm tykke.

Første sashimibiten.
Første sashimibiten.

Noen til!
Noen til!

Ferdig skjært, nå gjenstår bare å legge de opp på fat for servering.
Ferdig skjært, nå gjenstår bare å legge de opp på fat for servering.

Sashimi av laks, med sushiris, wasabi, syltet ingefær, soyasaus, gressløk og sesamfrø.
Sashimi av laks, med sushiris, wasabi, syltet ingefær, soyasaus, gressløk og sesamfrø.

Klar til servering! Din tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...