mandag 24. oktober 2016

Gunkan med multebær

Jeg har lenge fundert på hva man kunne servert som dessert til sushi, og aller helst en sushibit som kunne vært en naturlig søt sistebit på serveringsfatet. Etter at jeg fikk med meg noen beger med rørte multebær sist jeg var innom mine besteforeldre slo det meg – Gunkan med multebær!
Multene kan jo ligne rogn av laks og ørret, så rent visuelt burde det fungere veldig bra! Legg til litt søt krem på risen, og voilá, vi har en fusionrett av en japansk smårett og en norsk dessert! Hurra!

Til denne trenger du:
Noristrimler 2- 3 cm brede
Sushiris (Se tilberedning )
Rørte multebær
Krem
Kanel (et lite dryss over til slutt)
Begynn med å forme en flat og avlang risball (husk på størrelsen, biten bør ikke være større enn en munnfull).
Kle risballen med noristrimmelen, sånn at du har et kar til kremen og multebærene.
Ha nypisket krem på risen (kremen bør ikke være for hardt pisket, men være lett flytende).
Fyll opp med rørte multebær, dryss litt kanel over. Servér!

Din tur!


DSC_1776
Start som vanlig gunkan. En avlang og flat risball, med en strimle nori rundt (disse ble litt for brede).

DSC_1778
Ha pisket krem på risen.

DSC_1779
Så legger du oppi litt rørte multebær.

DSC_1781
Et lite dryss med kanel til slutt.

DSC_1784Gunkan Multebær – en japansk-norsk sushidessert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...