Sashimi er enkelt å lage, så hvorfor ikke imponere med en krydret
salsa eller kremet wasabisaus som tilbehør? Dette er sashimi i
elitedivisjonen!
Ingredienser
: 04400 g laksefilet, uten skinn og bein
Spicy salsa
1 stk lime2 stk chili, rød
0,5 stk rødløk
3 stk tomat
1 knivsodd chilipulver
1 ss olivenolje
1 dl mirin
0,5 dl soyasaus, lys
wasabi
Kremet wasabisaus
2 dl lettrømme1 dl majones
2 ss soyasaus, lys
wasabi
pepper, hvit
Framgangsmåte
- Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, og skjær i 2-3 mm tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot marmoreringen i fiskekjøttet.
Spicy salsa
- Press saft og riv skallet av lime.
- Finhakk chili og rødløk.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og finhakk tomatkjøttet.
- Bland sammen ingrediensene til salsaen og sett den kjølig i 30 minutter.
Kremet wasabisaus
- Pisk lettrømme, majones og soyasaus.
- Smak til med wasabi og hvit pepper.
- Sett sausen kjølig i 30 minutter.
Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på Vinmonopolet. Men dersom du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar