fredag 28. oktober 2016

Sashimi med salsa og kremet wasabi

Sashimi er enkelt å lage, så hvorfor ikke imponere med en krydret salsa eller kremet wasabisaus som tilbehør? Dette er sashimi i elitedivisjonen!

Ingredienser

: 04


400 g  laksefilet, uten skinn og bein

Spicy salsa

1 stk  lime
2 stk  chili, rød
0,5 stk  rødløk
3 stk  tomat
1 knivsodd  chilipulver
1 ss  olivenolje
1 dl  mirin
0,5 dl  soyasaus, lys
   wasabi

Kremet wasabisaus

2 dl  lettrømme
1 dl  majones
2 ss  soyasaus, lys
   wasabi
   pepper, hvit

Framgangsmåte

  • Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, og skjær i 2-3 mm tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot marmoreringen i fiskekjøttet. 

Spicy salsa

  • Press saft og riv skallet av lime.  
  • Finhakk chili og rødløk. 
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og finhakk tomatkjøttet. 
  • Bland sammen ingrediensene til salsaen og sett den kjølig i 30 minutter.

Kremet wasabisaus

  • Pisk lettrømme, majones og soyasaus.
  • Smak til med wasabi og hvit pepper. 
  • Sett sausen kjølig i 30 minutter.  
Server sashimi med spicy salsa og kremet wasabisaus.
Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på Vinmonopolet. Men dersom du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Featured post

Lage Maki Hjemme på 1-2-3

Deilige biter med ris, laks og de smakene du ønsker. Se så enkelt kan det gjøres og imponer med hjemmelaget maki Ingredienser (2 por...